23 April, 2012

Ragam di Padang : Micro Teaching Olahraga

assalamualaikum

Teaser la Konon! =P
wah! rajin betul eqa update belog kan? mcm dah xde keje jeee... hehehe... xpela, update belog pun boleh jadi satu cara untuk melepaskan tekanan dengan cara yang positif kan? xde ganggu orang pun kan~ heee.. eqa nak melepaskan penat lelah membantu kawan-kawan melaksanakan MicroTeaching Olahraga tadi. mane taknye, seawal pukul 3 petang, semua kena ada kat padang. bayangkan, terik tak teriknya masa tu. sabor jela~ so, inilah dia ragam eqa dan kawan-kawan ; farah dan dayang semasa di padang tadi. Selamat Menonton! Heeee~

Amaran : Sila Abaikan Minah Tudung Indon yang muke mmg sebijik dah mcm Orang Indon -_____-" dan Minah di Tengah yang Tudung Senget. yang tepi lagi satu, memang kekal cun. Sila Abaikan Jugak Muka yang Burn. Sekian. >___<"

video
hahaha.. macam-macam kan kitorang ni? ni baru sikit gelagat guru pemulihan..sentiasa ceria! very different dengan guru Matematik, guru Bahasa Melayu dan lain-lain. yela, anak murid kami kan special. pendekatan yang digunakan untuk mengajar pun special. kena ceria, kena penuh dengan kasih sayang. semoga kami dapat menjadi guru yang baik. InsyaAllah. Amin...

 Ceria Selalu, barulah Awet Muda. Fewwiiitttt~ 

We Are Remedial Education Teachers Gonna Be. InsyaAllah

My Favourite Name : Alisha

assalamualaikum

eqa kongsikan kepada semua, fevret name eqa : Alisha. 
oh! mungkin juga nama anak nanti?hehehe
 lagipun, maksudnya elok jugak. Dilindungi Tuhan (Allah). InsyaAllah =)
size kecik dibesarkan. : gambar pecah. huhu
ade story ke disebalik nama nie? of course la ade kan~ it's a STORY. bukan HISTORY. mende yang lepas, usah dikenang. yang negatif, harus dibuang. kalau tak, sampai bila-bila pun you will have a narrow minded. ciyes, kadang-kadang, malas nak layan.. iye kan aje.. =)
so, what's the STORY behind this name. i guess, let it be a secret. secret between me and him. eqa belajar untuk : Tak Semua Cerita Kita Kongsi dengan Semua Orang. maybe it's bcoz, ade sesetengah mulut, tak reti duduk diam, perli tak semena-mena. ape-ape pun, dah jadi sesuatu, baru eqa story2 kay. InsyaAllah.. Peace! 

Packed Schedule

assalamualaikum

aktiviti seharian Cikgu Shafiqah sangat busy ye akhir-akhir ni. eqa dan kengkawan baru je habis Praktikum. a week after, no weekend for us (sadis tak dapat balik umah T___T). sebab kitorang kena attend Seminar Kesatuan Olahraga Amatur Malaysia (KOAM). antara busy tak busy jugak la hidup dengan urusan duniawi ni. 
check it out!! ^__^


24 April - 25 April (Selasa - Rabu)
Sukantara / Saringan / Separuh Akhir Kejohanan Olahraga Tahunan
ajk acara Lompat Jauh & Hakim Penamat

27 April (Jumaat)
Seminar Bina Insan Guru (BIG)

28 April (Sabtu)
exam Kesatuan Olahraga Amatur Malaysia (KOAM)
again! tak dapat balik umah! =(

30 April (Isnin) 
Bench Marking PISMP SEM 5 Ambilan Jan 2010

2 Mei (Rabu) 
Raptai Kejohanan Olahraga Tahunan

3 Mei (Khamis)
Kejohanan Olahraga Tahunan IPG Kampus Pendidikan Islam
Hakim Penamat & MCee. InsyaAllah =D

7 - 12 Mei (Week Days)
Study Week Please! T__T

15 Mei (Selasa)
EDU 3106 - Budaya dan Pembelajaran
16 Mei (Rabu)
PKP 3110 - Kaedah Pengajaran Pemulihan Matematik 
22 Mei (Selasa)
PKP 3111 - Isu dan Trenda dalam Pendidikan Pemulihan
23 Mei (Rabu)
BMM 3103 - Pentaksiran Bahasa Melayu Sekolah Rendah
24 Mei (Khamis)
MTE 3109 - Perancangan dan Pengajaran Matematik

semua ini di selang seli dengan assignment yang tak pernah sudah selagi tak exam dan Micro Teaching..huhuhu..Cabaran Bakal Pendidik.. Bakal Guru..Demi Allah dan anak bangsa..InsyaAllah

22 April, 2012

.Demam! T___T

assalamualaikum

hye semua. eqa demam harini. tapi malam semalam lagi teruk. huhuhu
eqa tak suke demam sbb eqa tak suke makan ubat! tak suke =(
tapi, pagi tadi.. eqa terpaksa jugak telan ubat sbb ade seminar KOAM. kepala eqa sangatlah berdenyut-denyut. tekak pun rase tak sedap. ni nanges-nanges ni, kene jugak ceceme ni kang.. Alhamdulillah, si "Dia" layan eqa dengan sangat baik.. ni la advantage nye kalo demam.. bleyh manje-manje sket.. hehehe =P amboi-amboi kenmain lagi kan? tak padan dengan sakit! iSh~ =P

btw, eqa nanges, bukanlah sbb demam ni (tp ade sketla nanges sbb demam.ehe). tapi sebab eqa rindu tasya. rindu sangat! rindu nak ngendeng2 ngan tasya. kalo eqa demam, bolehlah manje2 ngan tasya jugak. boleh baring atas riba tasya. boleh buli tasya suh amik air kalau haus. oPS! hehehe.. ciyesly, i miss my little darling so much!! sebulan lebey dah tak balik ni. macam-macam pulak agenda kat maktab ni. hukhukhuk.. 

dan macam-macam pulak nak get ready agenda kt rumah.
eh? ape nie? ha? hahahahaha.. =P

doakan eqa cepat sembuh ye readers. arigatou ^__^

p/s : blog ni tukar wajah. masih under construction lagi beno nyeee.. =)