23 February, 2012

.smile =)



assalamualaikum

Walau sebanyak manapun kesibukan melanda, 
sebanyak manapun kesedihan mendakap, 
selaut manapun hujanan air mata melimpah, 
bahagiakan diri kita dengan SENYUMAN.

One of the things that Rasulullah s.a.w always did was smiling
.
.

yes, S.M.I.L.E 


♥ Sharing is Caring ^__^♥


hides your feeling with smile
even you're sad, hurt
just SMILE
it can cure your pain. insyaAllah

no promises. but it's worth to try
(especially when seeing people smiling back at you ^____^)

lotsaLove,
eqaira

22 February, 2012

.eqa rindu dia ='(

betapa eqa sangat rindu kat budak manja nie T____T
dah berapa minggu dah tak balik umah. 
rindu. rindu. 

Mencintaimu



Apabila kita mencintai seseorang kerana Allah,
 kita akan mendekatkan dirinya kepada Allah. 
Kita juga mahu dirinya mendekatkan diri kita kepada Allah. 

Segala salah silap ditegur demi mendapat keredhaan Allah. 
Bukan membiarkan dirinya hanyut dan leka dalam nikmat dunia. 

♥ Sharing is Caring 


kadang-kadang ada yang merasakan pasangannya seperti terlalu memaksa
sedangkan, dia mahu menolong
bukankah kamu bakal menjadi imamnya? she's caring. lucky you!
jangan merasa terbeban. sebaliknya, bersyukurlah
Allah menyayangimu
begitu juga, si dia
Alhamdulillah. terimalah, baik juga buat dirimu. bekalan akhirat

Kenangan Kelas Seni dalam Pendidikan (WAJ 3107)



.assalamualaikum.

mari sama-sama kita saksikan gelagat "ZeroSixian"
oh ye. better tekan silent kat atas bahagian kiri dulu spy lagu stop
^____^


video

yup! kalau bab nyanyi, warga ZeroSixian mmg sangat happening
asalkan bukan dengar lecture
kalo main-main, memang kitorang la nombor satu
main sambil belajar ok? Hands-On Experience, ecewah!

video
The Making of...... every week we learn new things, knowledge ^__^
macam-macam gelagat kan? 
(abaikan budak tudung PINK tu! HAHAHA)

video
last but not least,
this is our SdP lecturer, Encik Fadzil
selalu sangatlah kitorang merayu mintak die menyanyi
start die menyanyi, semua senyap 
melting la tu! hahaha

eqa pun suke lelaki boleh nyanyi. boleh berduet bersama
since eqa pun membesar dengan karaoke! (memandai je.. hahaha)
eh? tak percaya? see this...

video
at my house, satu bas singgah rumah before balik maktab
daripada Perkhemahan Manik Kayu (Pengakap)
yg nyanyi tu hemsem kan? iyalah, mmg die lah yg paling hemsem di IPG!
hehehe.. =P

nak dengar eqa nyanyi? sila datang rumah! hahaha
stakat nie, eqa paling suka suara faris (adik eqa sndri). suara die best!
tengok kakak lah kan! bluuueeerrrrkkkk~ sila muntah! HAHAHA

19 February, 2012

Self-Home-Cook #1

assalamualaikum

Inilah makanan tengahari warga d'villa harini
sambal sotong dan sayur kangkung: air tangan Angah dan Khaty
sayur campur : air tangan Mardhiyah

dan 


ayam masak sambal hitam/kicap : air tangan eqa. yeay! \(^__^)/

simple je. kami-kami je makan
Alhamdulillah =)