14 February, 2011

Contest Percutian Terhebat Ku..!!


.assalamualaikum.

eqa join contest lagi..~ yeay!!


sila click gambar di atas utk join contest ni :-)

gambar percutian terhebat eh? um~ eqa nak pertaruhkan gambar ni la
aha. yg paling terang tu. eqa la tu. oren!

percutian ni sangat HEBAT ok. penuh dengan kenangan suka dan duka walaupun ianya hanya memakan masa seharian. mengalami kesulitan utk menyewa kereta. malah, kitorang sume siap sesat ntah kemana. ntah peta mana yg kawan2 guna. smpaikan kitorang keluar ke satu susur jalan, tup-tup ade kat jalan highway, jalan sehala pulak tu. gila tak gila dok mengundur kereta smpai lori dan kereta-kereta lain berbaris tunggu kitorang mengundur. korang pernah ke? HEBAT tak? mane nak cari kenangan mcmni.

kitorang pergi dalam 4 buah kereta kalo tak silap. arah tujuan? BUKIT CERAKAH. tau ape kitorang punye motif g Bukit Cerakah ni? semata-mata nak pergi ke RUMAH 4 MUSIM. tu je. konon-konon nak rse salji la kan. elok je smpai sane, kitorang round dlu ke tempat yg penuh dengan sawah padi. ade kat dalam gambar tu kan? yg kat atas titi tu. huhuhu. dan punyelah cerdiknye kitorang nie. orang lain, tourist sume naik bas. kitorang jalan kaki. sebab? kedekut. konon-konon naik bas kene bayar. padahal, punyelah free. kitorang redah hujan same-same. dalam kesesatan kitorang berjalan. kitorang jmpe Flying Fox. menjerit-jerit sume org. eqa dan beberapa org je tak. juga melalui tasek yg terbentang luas walupun sedikit menyeramkan. nice view ok.

syaratnye kene letak satu gambar je. kalo boleh letak banyak2. boleh eqa tunjukkan betapa HEBATnya percutian kitorang. setelah meredah hujan dan hutan belantara dengan berjalan kaki. akhirnya kitorang sampai ke RUMAH 4 MUSIM. musim salji la sangat kan. padahal, musim bunga. huhuhu. btw, ni adalah unforgettable memory la. betapa HEBATnya kitorang redah jalan sendri nak ke Shah Alam, mencari Rumah 4 Musim tu lagi. kelas kitorang mcm2 kerenah. mmg riuh dan kecoh. tapi best sangat!! Pemulihan06 mmg HEBAT..! walau penuh dengan telagah dan kadang tak sehaluan, tapi kitorang tetap HEBAT sbb, pd akhirnya. kitorang tetap bersatu. ok, syg korg sume~ (♥‿◕)

4 comments:

~NieZa~ said...

hebat..hebat..hebat ^_^
rugi la xda salji kn...
hahaha
nice story! gdluck ya!

eqaira said...

ahahaha.. thanx nieja.
aah. salah timing. tak dapat rse salji.. hehehe

thanx again nieja!! ^_^

Dang Tuah said...

tahniah! eqa, menang contest ni =D

eqaira said...

Alhamdulillah, thanx Dang Tuah ^__^